+381 (11) 2141-588
Bulevar Mihajla Pupina 10z, JUBC , vp lok. 75, 11070 Novi Beograd, SrbijaO namaProPolis Books je izdavačka kuća namenjena deci i onima koji rade sa decom. U našim knjigama kriju se mnoge tajne, a u našem imenu najmanje dve. Polis u središtu imena znači grad. Propolis i male vredne pčele – tu je veza već jasna. Mnoge predivne knjige nastanile su se u ProPolis Booksu.
Osnovali smo polis 2005. godine i od tada izdali više od stotinu naslova. Naše knjige namenjene su svim uzrastima: početnicima koji tek otkrivaju šarenilo knjiga, predškolcima koji mogu da istražuju svet uz pomoć interaktivnih, kreativnih i edukativnih knjiga, školarcima koje će osvojiti životinje, znameniti ljudi, vile, zmajevi, čarobnice, tetke, bake gangsteri, junaci grčkih mitova, epske fantastike i sijaset drugih i, na kraju, tinejdžerima, u čiji smo specifičan čitalački ukus proniknuli i objavili pregršt romana za njih, od futurističkih, duhovitih, putopisnih, do onih koji im bivaju saputnici u samoispitivanju i odrastanju.

Pisci naših knjiga su, po pravilu, osvajači najprestižnijih književnih nagrada u svojim zemljama, njihove knjige prevedene su na brojne jezike i rasprodate u milionskim tiražima širom sveta, a neki od njih su: Dejvid Valijams, Dorota Terakovska, Majkl Morpurgo, Mino Milani, Aleks Širer, Seita Parkola, Seli Gardner, Andžej Maleška, Angela Zomer Bodenburg, Erik Karle, Aleksandar Mekol Smit.

Posebnu pažnju poklanjamo vaspitačima, učiteljima, bibliotekarima, edukatorima, svima onima koji rade sa decom i za decu. Postoje naslovi koji su namenjeni specijalno njima, uz pomoć kojih će njihov rad biti poboljšan, inoviran, osavremenjen, koji im omogućava da uče kroz igru i da se igraju učeći.

Mi verujemo da će dete koje čita odrasti u osobu koja misli i zbog toga nam je važno da deca uz naše knjige postavljaju pitanja, traže odgovore, razvijaju kreativnost, stvaraju, pronalaze, izmišljaju, razmišljaju, igraju se, smeju i čine svet boljim mestom. Naše knjige podstiču decu da budu radoznala, maštovita, kreativna, a mnoge od njih inspirisale su nastanak interaktivnih i stvaralačkih radionica, koje naš kreativni tim radi sa decom i edukatorima.

Odškrinite vrata našeg grada, u njemu može da se nastani svako ko se igra, voli decu, istražuje, smeje se i postavlja pitanja.

KANCELARIJA

Phone: 011 214-15-88
Fax: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, JUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd